Υλικά1 κιλό γαύρο1 ματσάκι άνηθο ,η θυμάρι,η μαιντανό ,κατά προτίμηση1 σκελίδα σκόρδοαλάτι χοντρό θαλασσινό σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί όλος ο γαύροςΞύδι πολύ καλής ποιότητας [βασικό αυτό] σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί ο γαύρος όλοςΕλαιόλαδο σε ποσότητα να σκεπαστεί όλος ο γαύροςΕκτέλεσηΠλένουμε, καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι εντελώς, και χωρίζοντάς το στα δύο για να βγάλουμε το κόκκαλο από την μέση όλο.Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος τον καθαρισμένο γαύρο αφού τον έχουμε πλύνει καλά,ρίχνουμε από τα αρωματικά φυτά της επιλογής μας από πάνω ,και τα καλύπτουμε με το χοντ