Χταπόδι λουκούμι!!! Σαν να είναι στα κάρβουνα!!!!Υλικά 1 χταπόδι 800 με 1κιλό περίπου 2 φύλλα δάφνης 4 κόκκους μπαχάρι 3 σπυριά πιπέρι1 ποτήρι λευκό κρασί Εκτέλεση Πλένουμε καλά το χταπόδι. Καθαρίζουμε, βγάζουμε το μάτι. Κόβουμε τα πλοκαμια και βάζουμε σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του, δεν βαζουμε νερό . Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης, δεν βαζουμε αλάτι να μη γίνει σκληρό. Το αφήνουμε σε σίγαση φωτιά να βράση περίπου 1 με 1μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να μη μείνει χωρίς υγρά.