Jump to Navigation

Ένα καλοκαιρινό τυραμισού

up
29 users have voted.
Καλή σας μέρα!!  Ο κόσμος λάμπει σαν ένα αστέρι, βουνά και κάμποι, δέντρα, νερά, γιορτάζουν, πάλι, καθώς προβάλλει το καλοκαίρι, Θεού χαρά!!! γράφει ο Κ.Παλαμάς. Oι ζέστες έσφιξαν, ο ήλιος μας χαρίζει απλόχερα την ομορφιά του και η θάλασσα μας καλωσορίζει! Τα παιδιά αποχαιρέτησαν τη μαθητική σάκα και μαζί μ' αυτά κι εγώ (μόλις εχθές) έκανα το τελευταίο μάθημα της φετινής σαιζόν. Περισσότερη ελευθερία!!!! Ζήτωωωωω!!!! 
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ // YALANZI EKMEK KADAIF

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1970 users have voted.
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.

"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" BLACK FOREST // "TIRAMISÙ" FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
849 users have voted.
"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" BLACK FORESTΤο καλοκαίρι θέλει γλυκάκια εύκολα, χωρίς φούρνο και χωρίς πολλά κατσαρολικά!Κινούμενοι σε αυτή την φιλοσοφία, σήμερα ετοιμάσαμε ακόμη μία παραλλαγή του τιραμισού, με έμπνευση από την γνωστή τούρτα black forest, που έχει βασικά συστατικά τα κεράσια, την σοκολάτα και την σαντιγί!

ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΟΥΡΤΑ // TORTA AI DATTERI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1182 users have voted.
ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΟΥΡΤΑ Χουρμαδότουρτα, ένα γλυκάκι που οι παλαιότερες νοικοκυρές σίγουρα θα γνωρίζουν, αφού ήταν στην μόδα την δεκαετία του '80. Οι θεσσαλονικείς που τριγυρνούσαν στο κέντρο ίσως να θυμούνται την χουρμαδότουρτα στον Μανδραγόρα από τα χέρια της Μάγδας ..Η συνταγή απλή, ένα μπισκότο ντακουάζ (τι είναι αυτό?

ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑ // BIANCOMANGIARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2946 users have voted.
ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑΤο μπιανκομαντζάρε (biancomangiare) είναι ένα κλασσικό ιταλικό κρεμώδες γλυκάκι, απο αυτά που ονομάζουν "γλυκό του κουταλιού", αναγνωρισμένο ως "παραδοσιακό ιταλικό αγροτοδιατροφικό προϊον"(Prodotto agroalimentare tradizionale - PAT) ιδιαίτερα δημοφιλές στην Σικελία και την Σαρδηνία.

ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΚΑΦΕ // GELO DI CAFFÈ

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1338 users have voted.
ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑΔεν είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσουμε στο Laboratorio για τα δροσερά ζελέ της σιτσιλιάνικης παραδοσιακής κουζίνας! Γλυκάκια που γίνονται γρήγορα, εύκολα και πολύ οικονομικά, και αποτελούν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut