Jump to Navigation

Γιορτινό

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
144 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.

Πολίτικη Βασιλόπιτα (Τσουρέκι)

(delidelices.blogspot.gr)
up
139 users have voted.
Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια!

Σπέσιαλ Βασιλόπιτα Σμύρνης (Κέικ)

(delidelices.blogspot.gr)
up
164 users have voted.
Εναλλακτική του τσουρεκιού, η βασιλόπιτα Σμύρνης είναι πολύ διαδεδομένη κι αγαπητή. Είναι ουσιαστικά ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Αυτή είναι μια κάπως πιο πλούσια και λουσάτη εκδοχή της, όπου πρόσθεσα αμυγδαλόψιχα, σταφίδες και κόντιτα πορτοκαλιού.Υλικά:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)250γρ βούτυρο ή Βιτάμ4 αυγά2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζ.

Αυθεντική Ρώσικη Σαλάτα της Γιαγιάς

(delidelices.blogspot.gr)
up
842 users have voted.
Η αυθεντική "Ρώσικη" σαλάτα (ή "σαλάτα Ολιβιέ", όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Ρώσοι) ελάχιστη σχέση έχει με το άγευστο μείγμα μαγιονέζας που κυκλοφορεί στα σούπερμαρκετ (βλέπετε,  η μία γιαγιά μου ήταν Ρωσίδα κι είχα πληροφόρηση "εκ των έσω").

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
225 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.

Πολίτικη Βασιλόπιτα (Τσουρέκι)

(delidelices.blogspot.gr)
up
224 users have voted.
Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια!

Σπέσιαλ Βασιλόπιτα Σμύρνης (Κέικ)

(delidelices.blogspot.gr)
up
280 users have voted.
Εναλλακτική του τσουρεκιού, η βασιλόπιτα Σμύρνης είναι πολύ διαδεδομένη κι αγαπητή. Είναι ουσιαστικά ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Αυτή είναι μια κάπως πιο πλούσια και λουσάτη εκδοχή της, όπου πρόσθεσα αμυγδαλόψιχα, σταφίδες και κόντιτα πορτοκαλιού.Υλικά:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)250γρ βούτυρο ή Βιτάμ4 αυγά2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζ.

Αυθεντική Ρώσικη Σαλάτα της Γιαγιάς

(delidelices.blogspot.gr)
up
1038 users have voted.
Η αυθεντική "Ρώσικη" σαλάτα (ή "σαλάτα Ολιβιέ", όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Ρώσοι) ελάχιστη σχέση έχει με το άγευστο μείγμα μαγιονέζας που κυκλοφορεί στα σούπερμαρκετ (βλέπετε,  η μία γιαγιά μου ήταν Ρωσίδα κι είχα πληροφόρηση "εκ των έσω").

Κορμός Σοκολάτας με Κρέμα Κάστανο

(delidelices.blogspot.gr)
up
101 users have voted.
Ο γνωστός κορμός των Χριστουγέννων (και του χειμώνα κατ'εμέ), το Γαλλικό "Buche de Noel" ή Αγγλιστί "Yule Log", συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις του χειμώνα, τη σοκολάτα και το κάστανο. Αν και "τρομάζει" λίγο η ιδέα της κατασκευής του κορμού γενικά, στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο, όμως θέλει λίγη τέχνη στο ρολλάρισμα του παντεσπανιού, να μην σπάσει.

Γιουβέτσι με Κριθαράκι στο Φούρνο

(delidelices.blogspot.gr)
up
245 users have voted.
Λένε πως άμα θέλει μια υποψήφια νύφη να εντυπωσιάσει τον μέλλοντα γαμπρό ή την πεθερά της, αυτό το φαγητό πρέπει να φτιάξει. Αν αληθεύει δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα είναι ένα φαγητό πλούσιο και γιορτινό, που θέλει το χρόνο και την τέχνη του για να πετύχει. Όμως αποζημιώνει απόλυτα με τη γεύση του!

Pages

Subscribe to RSS - Γιορτινό


Main menu 2

by Dr. Radut