Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια! Είχα μάλιστα από φόβο βάλει 3 φακελάκια μαγιά, περισσότερο από όσο χρειάζεται, και βγήκε μια βασιλόπιτα -τριώροφη πολυκατοικία! Αφράτη, αφράτη!Το μυστικό είναι το αλεύρι, να είναι με αρκετή γλουτένη για να βγάλει τη μαλακιά, μαστιχωτή ζύμη που έχουν τα τσουρέκια.