Κοκκινιστό χταπόδι με κρεμμύδια που δίνει ιδιαίτερη γεύση θαλασσινών στο κλασικό στιφάδο !!!ΥΛΙΚΑ1 χταπόδι 1 ποτήρι ξύδι1 κιλό κοκκάρια κρεμμύδια καθαρισμένα½ ποτήρι χυμό ντομάτας5 σκελίδες σκόρδο3 φύλλα δάφνης1 ξύλο κανέλας½ κουταλιά της σούπας μπαχάρια2 κουταλιές ντοματοπελτέΑλατοπίπερο1 πρέζα ρίγανη1 φλιτζάνι λάδιΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε με ένα ποτήρι ξύδι (χωρίς καθόλου νερό). Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας. Τώρα το χταπόδι αρχίζει να τρυπιέται με το πιρούνι, δηλαδή έχει μισοβράσει.