Υλικά:500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες1/2 φλ. τσαγιού νερόΧυμό ενός λεμονιού1 φλ. τσαγιού αλεύριαλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση άσπρο)λάδι για το τηγάνισμαΕκτέλεση:Βάζετε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζετε τα καλαμάρια και τα αλευρώνετε καλά, ένα–ένα. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε λίγα–λίγα τα καλαμαράκια για 2 λεπτά.Τα σερβίρετε ζεστά με λεμόνι ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας. laconialive.gr