Υλικά----------1 κιλό χταπόδι4 κουταλιές της σούπας ξύδι1 κρασοπότηρο ελαιόλαδοΜαύρο πιπέρι και μία πρέζα ρίγανηΕκτέλεση------------Πλένουμε καλά το χταπόδι που είναι ήδη χτυπημένο, και το αχνίζουμε στη χύτρα σε σιγανή φωτιά ,έως ότου βγάλει τα υγρά του.Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20' .Βγάζουμε το χταπόδι πάνω σ'ένα ξύλο κοπής και το τεμαχίζουμε .Μεταφέρουμε το χταπόδι σ'ένα τηγάνι και λίγο απ'το ζουμί που κατέβασε στη χύτρα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο το πιπέρι. Αχνίζουμε το χταπόδι για 10' σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του και λίγο απ'το ζουμί του.