Jump to Navigation

Φάβα, ω φάβα!

up
76 users have voted.

Σίγουρα η φάβα δεν αποτελεί το πλέον διαδεδομένο όσπριο αλλά είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό θαλασσινών και τρώγεται κατάκόρον την περίοδο της νήστειας και την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Όσο παρεξηγημένη είναι άλλο τόσο εύκολη είναι να την φτιάξεις! 

Μυστικό; Βεβαίως και έχει! Χρειάζεται την παρέα ενός ξερού κρεμμυδιού κατά το βρασμό και ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ!

Το μόνο πρόβλημα της φάβας είναι να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Για το λόγο αυτό χρειάζεται άφθονο νεράκι και χαμηλή θερμοκρασία βρασμού.

Διάβασε τη συνταγή στο oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μαύροι γίγαντες Πρεσπών κοκκινιστοί της κατσαρόλας

(oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr)
up
1238 users have voted.
Όπως κάθε παιδί, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν είχα σε εκτίμηση τα όσπρια, πέρα από τη φακή φυσικά.

Γίγαντες με κόκκινη πιπεριά και πράσινα αρωματικά, σκέτη γλύκα!

(oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr)
up
127 users have voted.
Ποτέ ξανά δεν είχα ξαναμαγειρέψει γίγαντες. Δεν ξέρω για ποιό λόγο δεν μου γέμιζαν το μάτι. Επιπλέον, κανένας στην οικογένεια δεν τους έτρωγε. Έρχεται όμως εκείνη η στιγμή στη ζωή κάθενος που όλες οι αξίες του και οι σταθερές του ανατρέπονται. Ε, καλά, όχι κι όλες, μόνο ότι έχει να κάνει με τους γίγαντες. Δεν άντεχα άλλο φακή και φασόλια κι ήθελα κάτι διαφορετικό.

Νησιώτικοι φαβοκεφτέδες με κάπαρη και κοπανιστή, οι αλλιώτικοι

(oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr)
up
195 users have voted.

Έμπνευση που μου τριβέλιζε το μυαλό όλο το βράδυ! Από τη μια η φάβα, που μόνο εγώ την τρώω στο σπίτι -πόση να φάω επιτέλους;-, και από την άλλη η κοπανιστή που πήρα το καλοκαίρι από την Τήνο και είναι τόοοσο λύσσα που δεν αντέχω να τη φάω.

Η λύση βρέθηκε και ονομάστηκε "Νησιώτικοι φαβοκεφτέδες αλλιώτικοι".



Main menu 2

1 | by Dr. Radut