Jump to Navigation

Μπαχαρικά... αρώματα και γεύσεις, μέρος 2ο

up
121 users have voted.
Καλησπέρα! Σήμερα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα μπαχαρικά που βασιλεύουν τώρα τα Χριστούγεννα στα περισσότερα σπίτια και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις μας. Η εξώπορτα, στολισμένη με το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι ανοίγει και ένα ...σπιτικό άρωμα με αγκαλιάζει... παίρνω βαθιά ανάσα... κανέλα, γαρίφαλο αλλά και ένα άλλο ζεστό, χειμωνιάτικο άρωμα... μπαχάρι και ... τζίντζερ! Εάν, λοιπόν, τελειώσατε το Σαββατιάτικο γεύμα δεν έχετε παρά να πάρετε το καφεδάκι σας μαζί μου για να δούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τα δύο αυτά μπαχαρικά.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Οι σάλτσες πέστο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
670 users have voted.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Μια που το καλοκαιράκι έρχεται τρέχοντας είναι ώρα να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, να βάλουμε στην κουζίνα μας τις σάλτσες πέστο. Ας τις γνωρίσουμε, όμως, από λίγο πιο κοντά!Οι σάλτσες πέστο προέρχονται από την Ιταλική κουζίνα.

Κινόα η ...μοναδική!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
413 users have voted.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!! Μέρες δύσκολες παρά την ομορφιά της φύσης που ντύθηκε με την πολύχρωμη ανοιξιάτικη φορεσιά της και τον ολόλαμπρο ήλιο που, θαρρείς και προσπαθούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Μέρες για σοκολάτα... σκεφτόμουν εχθές βλέποντας τον χαμό έξω από τη Βουλή. Κι όμως αντιστάθηκα!

Γνωρίζουμε το παντζάρι και μαθαίνουμε να το συντηρούμε σε βάζα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
506 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα θα γνωριστούμε καλύτερα με τον αγαπημένο, κατακόκκινο βολβό που ακούει στο όνομα 'παντζάρι' και θα μάθουμε πώς να το συντηρούμε σε βάζα για να το έχουμε σε πρώτη ζήτηση όταν το θελήσουμε. Η ταυτότητά τουΤο παντζάρι, ή κοκκινογούλι, είναι φυτό της οικογένειας Αμαρανθοειδή, η οποία παλιότερα ήταν γνωστή ως Χηνοποδιοειδή.

Τραχανάς... o ελληνικός διατροφικός θησαυρός

(tantekiki.blogspot.gr)
up
380 users have voted.
Τί είναι;Ένα ελληνικότατο, παραδοσιακό "ζυμαρικό" φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι ή ψιλοαλεσμένο σιτάρι και γιαούρτι, γάλα, ζωμό κρέατος ή λαχανικών με το οποίο ζυμώνονται.

Φαγώσιμα υβρίδια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
341 users have voted.
Πίτσα - παπουτσάκια by Tante KikiΚαλημέρα σας από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη! Σάββατο σήμερα και μέρα ξεκούρασης, χαλάρωσης, μαγειρέματος αλλά και βόλτας...όπου τουλάχιστον ο καιρός το επιτρέπει! Εμείς, θα κάνουμε μια βόλτα ...εικονική, διαδικτυακή, πιο γρήγορη από την κανονική αλλά σίγουρα πιο μεγάλη!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut