Jump to Navigation

Γιουβέτσι με Κριθαράκι στο Φούρνο

up
48 users have voted.

Λένε πως άμα θέλει μια υποψήφια νύφη να εντυπωσιάσει τον μέλλοντα γαμπρό ή την πεθερά της, αυτό το φαγητό πρέπει να φτιάξει. Αν αληθεύει δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα είναι ένα φαγητό πλούσιο και γιορτινό, που θέλει το χρόνο και την τέχνη του για να πετύχει. Όμως αποζημιώνει απόλυτα με τη γεύση του! Για να είμαι ειλικρινής το νερό εκτός από το πρώτο φλιτζάνι το βάζω πάντα "με το μάτι", γιατί εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών κάθε φορά. Αν έχετε γάστρα είναι πολύ βοηθητικό, αλλά  και με λίγο αλουμινόχαρτο στο ταψί γίνεται μια χαρά. Καλή επιτυχία!

Διάβασε τη συνταγή στο delidelices.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Πολίτικη Βασιλόπιτα (Τσουρέκι)

(delidelices.blogspot.gr)
up
222 users have voted.
Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια!

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
224 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.

Αυθεντική Ρώσικη Σαλάτα της Γιαγιάς

(delidelices.blogspot.gr)
up
837 users have voted.
Η αυθεντική "Ρώσικη" σαλάτα (ή "σαλάτα Ολιβιέ", όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Ρώσοι) ελάχιστη σχέση έχει με το άγευστο μείγμα μαγιονέζας που κυκλοφορεί στα σούπερμαρκετ (βλέπετε,  η μία γιαγιά μου ήταν Ρωσίδα κι είχα πληροφόρηση "εκ των έσω").

Σπέσιαλ Βασιλόπιτα Σμύρνης (Κέικ)

(delidelices.blogspot.gr)
up
164 users have voted.
Εναλλακτική του τσουρεκιού, η βασιλόπιτα Σμύρνης είναι πολύ διαδεδομένη κι αγαπητή. Είναι ουσιαστικά ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Αυτή είναι μια κάπως πιο πλούσια και λουσάτη εκδοχή της, όπου πρόσθεσα αμυγδαλόψιχα, σταφίδες και κόντιτα πορτοκαλιού.Υλικά:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)250γρ βούτυρο ή Βιτάμ4 αυγά2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζ.

Πολίτικη Βασιλόπιτα (Τσουρέκι)

(delidelices.blogspot.gr)
up
137 users have voted.
Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut