Σουπιές με Σπανάκι γιά την Καθαρά Δευτέραphotosερασι τέχνηςθα χρειαστούμε :1 κ. σουπιές καθαρισμένες, κομμένες μικρά κομμάτια και στραγγισμένες1 κ. τρυφερά σπανάκια, καθαρισμένα, πλυμέναδιάφορα άλλα χόρτα μυρωδικά, όπως π.χ.
Σαγανάκι Γαρίδεςphotosερασι τέχνηςΘα χρειαστούμε :Γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, με το κέλυφός τουςΦρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τουςΝτομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκιαΠιπεριές πράσινες, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μιά κόκκινη ή και ελάχιστη καυτερή πιπερίτσαΜιά σκελίδα σκόρδοΜιά πρέζα ούζοΕλαιόλαδοΑλατοπίπεροΜαϊντανό ψιλοκομμένοΈνα κομμάτι τυρί
η Χορτόπιτατης μαμάς μου- με λεπτό φύλλο εμπορίου -photosερασι τέχνηςΠρόκειται γιά σπανακόπιτα θαυμάσια ! Μιά αστική πίτα.Δεν θυμάμαι τη μαμά μου - που μαγειρεύει καλά ! -, να ανοίγει γιά τις σπανακόπιτές της, τις τυρόπιτες και τις κρεατόπιτες, φύλλο χωριάτικο, σπιτικό. Είναι κάτι που δεν κάνει... Δεν την απασχόλησε ποτέ, δεν ασχολήθηκε μ' αυτό το σπόρ...
Γαριδομακαρονάδα photosερασι τέχνηςΝηστήσιμο φαγητό, ΚαθαροΔευτεριάτικο αν το θέλουμε, μας δίνει την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσουμε και να το εμπλουτίσουμε με όποια υλικά διαθέτουμε.Θέλω να πω, γιά να φτιάξουμε μιά πλούσια γαριδομακαρονάδα, κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες νούμερο 1(!), αλλά ανάλογα με το γούστο μας, ανάλογα με την τσέπη μας και ανάλογ
Γίγαντες στο φούρνο με χόρταphotosερασι τέχνηςΑυτό το φαγητό το γνώριζα εδώ και πολλά χρόνια, δεν είχα όμως ποτέ αποφασίσει να το φτιάξω...Μου το παίνευε ως παραδοσιακά Ελληνικό, μιά παλαιά φίλη αρχαιολόγος, η Θ.
καλαμάρια γεμιστά, ψητάphotosερασι τέχνηςμιλήσαμε κι άλλοτε γιά γεμιστά καλαμάρια.σήμερα η συνταγή είναι διαφορετική. κάνουμε άλλη γέμιση και άλλο ψήσιμο. παίρνουμε καλαμάρια ή θράψαλα, όχι πολύ μικρά, τα καθαρίζουμε, τους βγάζουμε και το εσωτερικό κοκκαλάκι, τα πλένουμε.τα πιπερώνουμε εσωτερικά και τα γεμίζουμε με τυρί φέτα, κομμάτια φρέσκιας ντομάτας και, αν θέλουμε, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή