Καλό μήνα! Και ναι... τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν! Μπορώ πια να αισθανθώ το άρωμά τους και να νιώσω την προσμονή στην ατμόσφαιρα. Εξάλλου κι ο χειμώνας είναι πια εδώ και κάνει αισθητή την παρουσία του.
Γίγαντες μελωμένοι σαν κάστανα !!!ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗΟλο το βράδυ οι γίγαντες στο νερό .Αφού τους μισοβράσω την άλλη μέρα πετώντας το πρώτο νερό μετά με μπόλικο σκορδακι, κρεμμύδι, φρεσκια ντομάτα , λάδι, μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι, και ντοματίνια κ στο φούρνο 180 βαθμούς !!Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
Πλακί, είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που συνηθίζεται στην ελληνική, τουρκική αλλά και βουλγαρική κουζίνα και περιλαμβάνει πολλές πρώτες ύλες από φασόλια μέχρι ψάρια. Τα βασικά του συστατικά είναι πάντα ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ελαιόλαδο.
Στο οικογενειακό τραπέζι η σούπα με φακή είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση. Δεν υπήρχε εβδομάδα χωρίς να την απολαύσουμε και πάντα όπως τη θέλαμε όλοι (σ' αυτό υπήρχε ομοφωνία) χυλωμένη, μάλλον πηχτή και όχι να ψάχνουμε τις φακές μέσα σε μια λίμνη νερού! 'Ετσι την έφτιαχνε, λοιπόν, η γιαγιά μου και μετά η μαμά μου και τώρα εγώ. Αυτό κι αν θα πει παράδοση!
Ο πιο οικονομικός ξηρός καρπός με πρωτεΐνη !!! Εβαλα απο το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό .Το πρωί τα έβρασα τόσο όσο να μασιούνται οχι να λιώνουν .Εστρωσα λαδόκολλα στο air fryer αν δε έχετε τα φτιάχνετε στον φούρνο..Εριξα τα ρεβίθια στραγγισμένα καλά κ τα πασπάλισα από πάνω με λίγο λάδι -τα ψέκασα- πιπέρι αλάτι σκόνη σκόρδου γλυκιά πάπρικα τα ανακατεύεις κ ψήνουμε Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά αντιστά