Υλικά-----2,1/2 κιλά δαμάσκηνα( 2 κιλά καθαρισμένο φρούτο)1 κιλό ζάχαρη1 ζουμερό λεμόνι3 βανίλιες1 φλυτζάνι νερόΕκτέλεση-----Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα, καθαρίζουμε την φλούδα τους, αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε χοντρά κομμάτια.Σε μερικά κομμάτια αφήνουμε και την φλούδα αν θέλουμε.Βάζουμε τα φρούτα σε πλατιά κατσαρόλα μεγάλη και προσθέτουμε 1 κούπα μικρή νερό και τη ζάχαρη .Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί την μαρμελάδα μας για να γίνει γυαλιστερή και στιλπνή.Η διάρκεια του βρασμού εξαρτάται απ'την εστία της φωτιάς κι άλλους παράγοντες, οπότε για να δοκιμάσουμε