Jump to Navigation

Ένα ρεβανί μόνον με αλεύρι

up
51 users have voted.
Καλαμποκάλευρο! Ένα αλεύρι που χρησιμοποιούσαν πολύ σε κάποιες παλιότερες δύσκολες για τους Έλληνες εποχές και πού αργότερα, στα χρόνια της ευημερίας, ήταν πολλοί αυτοί που δεν ήθελαν ούτε να το δουν μια και τους θύμιζε άσχημες εποχές. Το καλαμποκάλευρο, αυτό το υπέροχο, κατακίτρινο αλεύρι με την δική του, ιδιαίτερη γεύση υπήρξε πάντα για μένα ένα προϊόν που το λάτρευα κι ας μην το χρησιμοποιούσαμε στο σπίτι μας (ο πατέρας μου ήταν από κείνους που ...του κρατούσαν κακία γιατί συμβόλιζε και θύμιζε ...εποχή στερήσεων).
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Χαλβάς με σκόνη αμυγδάλου, χωρίς γλουτένη

(tantekiki.blogspot.gr)
up
472 users have voted.
Όπως κάθε χρόνο σε περιόδους νηστείας οι συνταγές που βρίσκεις εδώ είναι μικτές δηλαδή νηστίσιμες αλλά και μη νηστίσιμες. Για τη σημερινή ανάρτηση σκεφτόμουν, λοιπόν, να ανεβάσω μια μη νηστίσιμη συνταγή αλλά όταν τυχαία "έπεσα πάνω" στη συγκεκριμένη... εντυπωσιάστηκα.

Η σιροπιαστή γιαουρτόπιτα της μαμάς (χωρίς μίξερ)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
221 users have voted.
Σου αρέσουν τα vintage μαμαδίστικα γλυκά; Εκείνα που βρίσκεις σε όλα, σχεδόν, τα παλιά τετράδια μαγειρικής κάθε νοικοκυράς που, λίγο λίγο, ασχολούνταν με την κουζίνα; Εκείνα που, από τη μια τα έβρισκες πεντανόστιμα αλλά από την άλλη τα βαριόσουν γιατί έμπαιναν σε κάθε σπίτι και σε κάθε γιορτή; Εκείνα που, τελικά, για μεγάλο διάστημα, η μόδα και οι πιο σύγχρονες συνταγές γλυκών τα παραγκώνισαν και,

Σμυρναίικα Φοινίκια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
287 users have voted.
Ξημερώνει το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα και αποφασίζω ότι την αυλαία για τα γλυκά  θα κλείσουν αυτά τα Σμυρναίικα φοινίκια που κάθε χρόνο λέω ότι θα φτιάξω κι όλο τα αμελώ με τη σκέψη ότι είναι παρόμοια με τα μελομακάρονα. Εντάξει, είναι παρόμοια αλλά όχι ίδια! Εξάλλου, πάντα από μικρή άκουγα και τα δύο γλυκά αν και στο σπίτι φτιάχναμε πάντα μελομακάρονα.

Σιροπιαστό κέικ λεμονιού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
405 users have voted.
Νάμαι και πάλι μπροστά στην οθόνη μου! Επιτέλους! Μετά από πολύ καιρό βρήκα λίγο χρόνο αλλά και τη διάθεση (γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν είναι πάντα θέμα χρόνου και φυσικά ούτε μαγειρέματος) να γράψω μια συνταγή που, ειλικρινά, λατρεύω.

Σαραγλί ατομικό

(tantekiki.blogspot.gr)
up
364 users have voted.
Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα σε εκδοχή ατομική και φουλ στο σιρόπι. Τραγανά φύλλα με μοσχοβολιά βουτύρου και πλημμυρίζουν το στόμα γλύκα και νοστιμιά από το μέλι, τα καρύδια και το κανελογαρίφαλο.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut