Στις κυκλαδίτικες ταβέρνες δεν λείπουν από το menu οι ρεβιθοκεφτέδες, Βέβαια τους καλύτερους τους έφαγα σε μια ταβέρνα στην άνω Σύρο. Μοσχομύριζαν οι μυρωδιές και το τυρί τους έκανε απολαυστικούς. Δεν γινόταν να μην αποσπάσω τη συνταγή τους.
Αν τους θέλουμε νηστίσιμους δεν ρίχνουμε τα τυριά και το αυγό. Σφίγγουμε τη ζύμη με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Τα υλικά για τους ρεβιθοκεφτέδες:
250 γρ. ρεβίθια
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα δυόσμο φρέσκο ή 2 κουταλιές ξερό
4-5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη