Κλασικό μεζεδάκι για το ούζο ,που μπορείτε να έχετε έτοιμο στο ψυγείο σας για κάθε περίσταση .Υλικά1-2 φρέσκα χταπόδια βάρος 2 κιλά4 με 5 κόκκους πιπέρι1 καρότολίγο σέλινο1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 και 1/2 φλιτζάνι ξίδι από καλής ποιότητας λευκό κρασί.Αλάτι πιπέριΤι κάνουμεΚαθαρίζετε τα χταποδάκια αφαιρώντας τα μάτια και το δόντι τους.Τα ξεπλένεται με άφθονο νερό και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.Προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού το 1/2 φλιτζάνι ξίδι το καρότο και το σέλινο,Αφήνετε τα χταπόδια ν σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά.Τα βγάζετε από