Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι και πιπεριές που μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο!Υλικά1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο Χυμό από μισό λεμόνι 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ΑλάτιΕκτέλεσηΣιγοβράζουμε το χταπόδι στο ζουμάκι τουΌταν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιάΤο κόβουμε και το βάζουμε σε ταψίΠροσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώραΤο ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντάς το ανά διαστήματαΤο σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό πι