Το απάκι μπορεί να είναι συστατικό οποιασδήποτε ομελέτας, με πατάτες, με λαχανικά και με τυρί.Η γεύση του όμως αναδεικνύεται στην απλή παραδοσιακή εκδοχή του σκέτου σφουγγάτου!Υλικά--------5-6 φετούλες απάκι3 αυγά3 φέτες μπέικονελάχιστο ελαιόλαδοαλατοπίπερο και 2 κουταλιές μαρμελάδα σύκο.Αναλόγως με το πόσα άτομα θα φάνε την ομελέτα, αυξομειώνουμε την ποσότητα αυγών και κρέατος.Εκτέλεση------------Τσιγαρίζουμε το απάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σ'ένα τηγάνι και προσθέτουμε στο τέλος του τσιγαρίσματος και τις φέτες του μπέικον. Τα βγάζουμε σ'ένα πιάτο και χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο.