Υλικά:• 3 κιλά φράουλες ολοκληρες• 2 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική• χυμό από 2 λεμόνιαΕκτέλεση:Κόβουμε το κοτσανάκι προσεκτικά και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες χωρίς να τις κόψουμε .Τις τοποθετούμε ολόκληρες σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα εναλλάξ με την ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 ώρες ώστε να λιώσει η ζάχαρη (μπορούμε να τις βάλουμε στην κατσαρόλα το βράδυ, να της αφήσουμε όλη νύχτα και το πρωί να τις βράσουμε).Αφού λιώσει η ζάχαρη, τοποθετούμε την κατσαρόλα χωρίς το καπάκι στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε τις φράουλες για περίπου 3 λεπτά.Βγάζουμε την κατσαρόλ