ΥΛΙΚΑ500 γραμμάρια φαβα [κι αν ειναι σαντορινιά ..μμμ!!]1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ μαιντανό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο λαδάκι ελίτσες ΕΚΤΕΛΕΣΗ πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κ΄οβουμε απο πάνω το κρεμμύδι και,βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Οταν ερχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ενα κουτάλι τον αφρο ,μετά ριχνουμε μονο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει ολο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε οτι θα είναι έτοιμη οταν θα εχει γίνει σαν αλοιφή.αφου έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι εχει ψηθεί ,