Υλικά:
Για 4-6 άτομαΓια το κέικ200 γραμμάρια βούτυρο300 γραμμάρια ζάχαρη4 μέτρια αυγά, χτυπημένα2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο250 γραμμάρια καρότα τριμμένα½ κούπα σταφίδες ξανθέςΤο χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερτ1 πρέζα αλάτιΓια την επικάλυψη225 γραμμάρια ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου1/2 φλιτζάνι βούτυρο1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη