Jump to Navigation

Stollen

up
60 users have voted.
Υλικά:  Για 4-6 άτομα1 κιλό αλεύρι70 γραμμάρεια μαγιά νωπή1/2 λίτρο γάλα200 γραμμάρεια ζάχαρη450 γραμμάρεια βούτυρο1 λεμόνι (τη φλούδα του ξυσμένη)1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο10 γραμμάρεια αλάτι500 γραμμάρεια σταφίδες100 γραμμάρεια κόντιτα180 γραμμάρεια ψιλοκομμένα αμύγδαλαμερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο100 γραμμάρεια βούτυρο (θα δείτε παρακάτω γιατί είναι ξεχωριστά)125 γραμμάρεια ζάχαρη άχνη2 φακελάκια βανίλιες Το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων από τη Γερμανία τώρα στο πιάτο σας για εσάς και την οικογένεια σας
Διάβασε τη συνταγή στο sidagi.gr

Σχετικές συνταγές

Βασιλόπιτα κρουασάν

(sidagi.gr)
up
3720 users have voted.
Υλικά:  Για 8-10 άτομα:   3 ½  κούπες αλεύρι2  κουταλιές μαγιά ξηρή1/3 της κούπας ζάχαρη1 κουταλάκι αλάτι1 κούπα γάλα χλιαρό2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο2 αυγά1/2 κούπα ζάχαρη1 κουταλιά κανέλα1/2 κούπα κερασάκια γλασέ κομμένα1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα1/3 κούπας βούτυρο μαλακό  Πρωτότυπη βασιλόπιτα για τις γιορτές και όχι μόνο!

Κρύο ορεκτικό με λούζα και γέμιση κρέμα τυριού

(sidagi.gr)
up
4501 users have voted.
Υλικά:  24 φέτες λούζας110 γραμμάρια φρέσκο γάλα300 γραμμάρια μανούρι2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή φύλλα θυμαριού ή φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμέναφρεσκοτριμμένο πιπέρι   Ένα ελληνικό αλλαντικό, εκλεκτής ποιότητας, από το φιλέτο του χοίρου εδώ με γέμιση από μανούρι... Βαθμός δυσκολίας:  1

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι

(sidagi.gr)
up
3954 users have voted.
Υλικά:  για το κοτόπουλο: 12 μπουτάκια κοτόπουλου1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο2 πορτοκάλια(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα τους)2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας βούτυροαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πουρές με συκώτι και πράσο

(sidagi.gr)
up
3649 users have voted.
Υλικά:  1 κιλό πατάτες2 πράσα5 συκωτάκια κομμένα250 ml κρέμα γάλακτος30 γραμμάρια βούτυροΑλάτιΜαύρο πιπέρι Ιδιαίτερη γεύση για το γιορτινό τραπέζι! Απαιτούμενος χρόνος:  45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  4 read more

Χριστόψωμο με σταφίδες

(sidagi.gr)
up
3493 users have voted.
Υλικά: 


Main menu 2

1 | by Dr. Radut