Jump to Navigation

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ♦♦ HALVA ALLE MARASCHE SCIROPPATE

up
259 users have voted.
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ Ακόμη ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς, αυτή τη φορά εμπλουτισμένος με αμυγδαλάκια και βυσσινάκια, απο το γλυκό που φτιάξαμε την περισυνή άνοιξη! Σερβιρίστηκε μέσα σε μια λουλουδένια φόρμα σιλικόνης και έφερε την άνοιξη στο τραπέζι μας! Δόση : για 10 άτομαΒαθμός δυσκολίας : εύκολοΥλικά : 3/4 φλ. σησαμέλαιο  (125 ml),                1 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή demerara  (400 gr),                1/2 φλ. αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη  (70 gr),                2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό (300 gr),                1/2 λουβί βανίλια,                 1 1/2  φλ. γάλα (330 ml),                2 1/2  φλ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON CURD) // LEMON CURD, RICETTA DI L.MONTERSINO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
457 users have voted.
 ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON CURD)Λέμον κάρντ (lemon curd) ή lemon cheese, ίσως η πιό διάσημη κρέμα λεμονιού στον κόσμο.

"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" BLACK FOREST // "TIRAMISÙ" FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
816 users have voted.
"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" BLACK FORESTΤο καλοκαίρι θέλει γλυκάκια εύκολα, χωρίς φούρνο και χωρίς πολλά κατσαρολικά!Κινούμενοι σε αυτή την φιλοσοφία, σήμερα ετοιμάσαμε ακόμη μία παραλλαγή του τιραμισού, με έμπνευση από την γνωστή τούρτα black forest, που έχει βασικά συστατικά τα κεράσια, την σοκολάτα και την σαντιγί!

ΤΌΡΤΑ ΝΤΙ ΛΆΤΕ : Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ // TORTA DI LATTE PAESANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
592 users have voted.
ΤΌΡΤΑ ΝΤΙ ΛΆΤΕ : Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣΤόρτα ντι λάτε (torta di latte) ή τόρτα παεζάνα (torta paesana) ή τόρτα νέρα (torta nera) ένα πολύ λιτό γλυκάκι από την παραδοσιακή, χωριάτικη ιταλική κουζίνα.

TRIFLE ΜΕ ΜΗΛΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // STRATI DI MELE SPEZIATE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
812 users have voted.
TRIFLE ΜΕ ΜΗΛΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΣιγά σιγά φτάσαμε και στον Δεκέμβρη και στο τελευταίο μας μηνιαίο ραντεβού με τις διαδικτυακές φίλες από την πρωτοβουλία Quanti Modi di Fare e Rifare, η οποία, έπειτα από 9 χρόνια έφτασε και αυτή στο τέλος της. Ευχαριστώ την Anna και την Ornella, τις καταπληκτικές Cuochine που μας οδήγησαν σε αυτό το υπέροχο γαστριμαργικό ταξίδι!

ΦΟΥΛ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ MOELLEUX // MORBIDOSO (MOEELEUX) CHE SI SCIOGLIE IN BOCCA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
424 users have voted.
ΦΟΥΛ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ MOELLEUX Οι γάλλοι όταν λένε moelleux (μοελέ, μπορείτε να δείτε εδώ πως ακριβώς προφέρεται), υπονοούν ένα γλυκό με μαλακή και υγρή υφή, που λιώνει στο στόμα και αφήνει γαλακτώδη γεύση. Η ονομασία αυτή προέρχεται από την λέξη moelle, που σημαίνει μεδούλι και εδώ περιγράφει ακριβώς την υφή του γλυκού.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut