Jump to Navigation

Σοκολατάκια με Μάρζιπαν

up
129 users have voted.

Ιστορίες με σπιτικά σοκολατάκια, μέρος 2ον (πατήστε εδώ για το 1ο μέρος). Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί με το πόσο εύκολα και νόστιμα είναι, που το απολαμβάνω να πειραματίζομαι με γεμίσεις και σχήματα. Σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμα!

Τα συγκεκριμένα είναι τα αγαπημένα της μαμάς μου. Είναι γεμιστά με μάρζιπαν, που είναι έτοιμη αμυγδαλόπαστα. Μπορείτε να τη βρείτε στα μεγαλύτερα σούπερμαρκετ. Είναι σαν σφιχτή ζύμη από τριμμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και ασπράδι αυγού. Μπορείτε να την φτιάξετε και στο σπίτι, αλλά με την έτοιμη γλιτώνετε χρόνο στην προετοιμασία. 

Διάβασε τη συνταγή στο delidelices.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
144 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.

Αυθεντική Ρώσικη Σαλάτα της Γιαγιάς

(delidelices.blogspot.gr)
up
1039 users have voted.
Η αυθεντική "Ρώσικη" σαλάτα (ή "σαλάτα Ολιβιέ", όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Ρώσοι) ελάχιστη σχέση έχει με το άγευστο μείγμα μαγιονέζας που κυκλοφορεί στα σούπερμαρκετ (βλέπετε,  η μία γιαγιά μου ήταν Ρωσίδα κι είχα πληροφόρηση "εκ των έσω").

Σπέσιαλ Βασιλόπιτα Σμύρνης (Κέικ)

(delidelices.blogspot.gr)
up
280 users have voted.
Εναλλακτική του τσουρεκιού, η βασιλόπιτα Σμύρνης είναι πολύ διαδεδομένη κι αγαπητή. Είναι ουσιαστικά ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Αυτή είναι μια κάπως πιο πλούσια και λουσάτη εκδοχή της, όπου πρόσθεσα αμυγδαλόψιχα, σταφίδες και κόντιτα πορτοκαλιού.Υλικά:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)250γρ βούτυρο ή Βιτάμ4 αυγά2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζ.

Πολίτικη Βασιλόπιτα (Τσουρέκι)

(delidelices.blogspot.gr)
up
224 users have voted.
Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια!

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
225 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut