Φτιάξτε αυτήν την συνταγή για ρεβιθάδα φούρνου και θα με θυμηθείτε τέτοια γεύση που έχουν ωραία με τα διάφορα μπαχαρικά στο ένα πιάτο δεν σταματάς κι ας είναι απλά ρεβίθια !!!!Απαραίτητα ψήνονται σε πήλινο ή σε γάστρα .
Πλακί, είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που συνηθίζεται στην ελληνική, τουρκική αλλά και βουλγαρική κουζίνα και περιλαμβάνει πολλές πρώτες ύλες από φασόλια μέχρι ψάρια. Τα βασικά του συστατικά είναι πάντα ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ελαιόλαδο.
Στο οικογενειακό τραπέζι η σούπα με φακή είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση. Δεν υπήρχε εβδομάδα χωρίς να την απολαύσουμε και πάντα όπως τη θέλαμε όλοι (σ' αυτό υπήρχε ομοφωνία) χυλωμένη, μάλλον πηχτή και όχι να ψάχνουμε τις φακές μέσα σε μια λίμνη νερού! 'Ετσι την έφτιαχνε, λοιπόν, η γιαγιά μου και μετά η μαμά μου και τώρα εγώ. Αυτό κι αν θα πει παράδοση!
Ο πιο οικονομικός ξηρός καρπός με πρωτεΐνη !!! Εβαλα απο το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό .Το πρωί τα έβρασα τόσο όσο να μασιούνται οχι να λιώνουν .Εστρωσα λαδόκολλα στο air fryer αν δε έχετε τα φτιάχνετε στον φούρνο..Εριξα τα ρεβίθια στραγγισμένα καλά κ τα πασπάλισα από πάνω με λίγο λάδι -τα ψέκασα- πιπέρι αλάτι σκόνη σκόρδου γλυκιά πάπρικα τα ανακατεύεις κ ψήνουμε Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά αντιστά