Jump to Navigation

Μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι, χωρίς επιπλέον ζάχαρη

up
177 users have voted.
Καλημέρα και καλό μήνα! Μουστοκούλουρα δεν είχα κάνει μέχρι τώρα! Πάντα έλεγα να φτιάξω αλλά όλο και κάτι συνέβαινε και το παραμελούσα, αν και είναι από τα κουλουράκια που αγαπώ, ιδιαίτερα τα μαλακά μουστοκούλουρα. Βέβαια, το μυστικό είναι να έχεις μούστο αλλά εγώ δεν είχα! Οπότε το επόμενο πιο κατάλληλο είναι το πετιμέζι ή αλλιώς σταφυλόμελο. Ποια είναι η διαφορά τους; Ο μούστος είναι ο χυμός από τα σταφύλια ενώ πετιμέζι είναι ο συμπυκνωμένος χυμός που παίρνουμε αφού σιγοβράσουμε τον μούστο (με καθαρή στάχτη, με λίγο μπαγιάτικο ψωμί ή σκέτο) για αρκετή ώρα και μείνει το παχύρρευστο πετιμέζι.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Cheesecake speculoos μαρμπρέ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
15 users have voted.
Cheesecake ναι αλλά λίγο διαφορετικό. Η ιστορία άρχισε όταν για το Χριστουγεννιάτικο, οικογενειακό τραπέζι αποφάσισα να φτιάξω μικρά, ατομικά γλυκάκια και όχι ένα γλυκό κι αυτό γιατί υπήρχαν διαφωνίες ως προς το είδος του γλυκού που ήθελαν και το είδος της σοκολάτας που λαχταρούσαν. Ωστόσο, η σοκολάτα σαν υλικό ήταν αδιαπραγμάτευτο για όλους.

Γεμιστά ρολάκια αυγόφετας παναρισμένα σε νιφάδες καλαμποκιού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
49 users have voted.
Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό για όλους και τον καθένα χωριστά! Η πρώτη συνταγή του 2025 ήθελα να είναι ένα καλωσόρισμα ιδιαίτερο, γλυκό και νόστιμο κι έτσι βλέπετε αυτή τη συνταγή!Ιδανικές για πρωινό αλλά και για κολατσιό οι αυγόφετες.

Τρουφάκια με viral άρωμα "Ντουμπάι"

(tantekiki.blogspot.gr)
up
87 users have voted.
Χρόνια πολλά! Τα Χριστούγεννα πέρασαν κι εγώ εφέτος, προτίμησα αντί για τον κλασσικό κορμό που φτιάχνω κάθε φορά, να ετοιμάσω μια ποικιλία από ατομικά γλυκάκια.

Χριστουγεννιάτικες μπάρες με αλμυρά crackers, καραμέλα και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
99 users have voted.
Μήνες τώρα, τριγυρνώντας στις διάφορες ξένες ιστοσελίδες έβλεπα αυτές τις σοκολατοκαραμελένιες μπάρες με βάση τα αλμυρά κρακεράκια και είχαν καρφωθεί στο μυαλό μου.

Αφράτοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
100 users have voted.
Είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις και νέες ιδέες στα φαγητά και τα γλυκά μου. Επίσης μου αρέσει πολύ να "πειράζω" τα παραδοσιακά φαγητά αλλά και τα γλυκά προκειμένου να αποκτήσουν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τα παραδοσιακά μαγειρέματα.Φέτος, λοιπόν, άργησα να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut