Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε. Για αυτό άμα βάλουμε μόνο μαύρη κουβερτούρα δεν θα είναι αρκετά γλυκοί, γιατί η μαύρη σοκολάτα είναι όσο να πεις πιο πικρούτσικη. Όμως άμα προσθέσουμε μια νότα λευκής σοκολάτας θα έχουμε πολύ πιο ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα.