ΥΛΙΚΑ1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος) 1 κιλό ζάχαρη1 βανίλια 1 ξύλο κανέλας 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα Χυμό από 1 λεμόνι 3 λεμόνια (το χυμό τους) Εκτέλεση Καθαρίζω την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος. Ύστερα το κόβω σε κυδωνάτα κομμάτια. Τα βάζω σε λεκάνη με νερό και το χυμό από τα λεμόνια. Βάζω πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνω τουλάχιστον για 3 ώρες,ή όλη νύχτα στο ψυγείο. Τα σουρώνω να στραγγίσουν καλά.