Η ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑΓνωριζετε την φουντουκοπαστα? Δεν πρεπει να την συγχεετε με την πραλινα, που περιεχει ζαχαρη. Δεν χρησιμοποιειται αυτουσια, αλλα αναμιγνυεται με αλλα υλικα και χρησιμοποιειται για να αρωματιζει διαφορες κρεμες, σε παγωτα, σε μους, αλλα και σε μπισκοτα ή κεϊκ. Στην ουσια προκειται για λιωμενα φουντουκια. Καθως ομως περιεχουν μεγαλη ποσοτητα ελαιου, αντι να μετατραπουν σε αλευρι, οπως πχ τα αμυγδαλα, γινονται μια ρευστη μαζα. Μην ψαχνετε την φουντουκοπαστα στα ραφια του σουπερ μαρκετ!