ΤΟ ΑΜΥΛΟΤο αμυλο είναι ενας γλυκοσιδικος πολυσακχαριτης, δηλαδη αποτελειται από μεγαλο αριθμο πολυμερισμενων μοριων γλυκοζης, τα οποια ενωνονται με τον λεγομενο α-γλυκοζιδικο δεσμο και σχηματιζουν μια σπειροειδη διακλαδιζομενη αλυσιδα. Είναι φυσικο προϊον και απανταται σε διαφορα φρουτα, σε σπορους και σε βολβους. Αρχικα παρασκευαζοταν από την ζυμωση του σταριου, το οποιο παρεμενε στον μυλο και τελικα δεν το αλεθαν. Από εδώ προερχεται και το ονομα του, από το α-μυλος, α-μυλο, δηλαδη χωρις μυλο.