Βλήτα Γιαχνί με Σκορδαλιά- παλιά συνταγή της ορεινής Κορινθίας -photosερασι τέχνηςτην συνταγήμου έδωσε η φίλη μου, η κυρία Ντίνα"έτσι, μου είπε, έφτιαχνε το φαγητό η πεθερά μου,έτσι το φτιάχνουν πάντα σ' αυτόν τον τόπο ..."θα χρειαστούμε :βλήταμερικά τρυφερά κολοκυθάκια1 ξερό κρεμμύδιφρέσκες ντομάτες τριμμένεςελαιόλαδοαλατοπίπερομερικές σκελίδες σκόρδοξύδιαλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάταπαίρνουμε τα βλήτα, καθαρίζουμε τα χοντρά κοτσάνια, κρατάμε τα τρυφερά χόρτα.τα πλένουμε πολλές φορές και τα χοντροκόβουμε.σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, κόβουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε