Jump to Navigation

ΑΪΒΑΡ ** AJVAR

up
496 users have voted.
ΑΪΒΑΡΤο αϊβαρ (ajвар) ειναι μια πεντανοστιμη "αλοιφη" με καταγωγη απο την Σερβια. Η ονομασια του ομως, προερχεται απο την τουρκικη λεξη havyar, που σημαινει βεβαια χαβιαρι, δηλαδη παστά αυγα οξυρρυγχου. Τωρα τι σχεση μπορει να εχει το χαβιαρι με μια πιπεροσαλατα? Την λεξη αϊβάρ, την χρησιμοποιουσαν για το σπιτικα φτιαγμενο χαβιαρι, το οποιο εγινε πολυ δημοφιλης μεζες στα νοικοκυρια αλλα και στα εστιατορια του Βελιγραδιου.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μπριαμ αγαπημένο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
2 users have voted.
Τραγανό υπέροχο μπριάμ !!!Υλικά για 4 άτομα4 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες3 μελιτζάνες σε φέτες3 κολοκυθάκια σε φέτες1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και σπασμένες με το χέρι1/2 κουταλάκι κουρκουμάΛίγο κύμινοΛίγο κανέλα σε σκόνηΡίγανηΕλαιόλαδοΑλάτι πιπέριΤριμμένη Γραβιέρα για το τέλος ...Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την γραβιέρα κ

Λαχανοντολμάδες αγαπημένοι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
234 users have voted.
 Λαχανοντολμάδες του ονείρου !!!ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΖεμάτισα το λάχανο κ χωρίζω τα χονδρά μέρη κ κρατάω τα φύλλα.Ζυμώνω 750 γραμ κιμά προσθέτοντας περίπου 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίναένα κρεμμύδι τριμμένο αλάτι πιπέρι μαιντανό λάδι.Στρώνω στην κατσαρόλα τα χονδρά μέρη από το λάχανο κ από πάνω αραδιάζω τους ντολμάδες κ ότι φύλλα περίσσεψαν .Ρίχνω από πάνω αλάτι πιπέρι λάδι και 1 ποτήρι νερό αφού

Αρακάς πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
194 users have voted.
Σημερινό ... Αρακάς όπως τον φτιάχνω και γλύφουν και το πιάτο !!!!

Φασολάκια ..Λαδερό φαγητό !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
232 users have voted.
Σήμερα  τρώμε φασολάκια...!!! ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα ,τα ζεμάτισα.Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,4 σκ.σκόρδο, ρίχνω 1κ.σ.ζάχαρη κι ανακατεύω.Αφού μαραθούν προσθέτω 1κ.γ.πελτέ,3 ντομάτες τριμμένες,αλάτι, πιπέρι, μισό ματσάκι μαϊντανό...και τα φασολάκια.Ανακατεύω για 5 λεπτά, συμπληρώνω νερό να μισοσκεπαστοΎν και σκεπάζω με καπάκι.Σιγοβράζω περίπ

Τουρλού Λαχανικών !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
280 users have voted.
Τουρλού αγαπημένο φαγητό !!! ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ3 μελιτζάνες και 2 κολοκυθάκια κομμένα όλα σε χοντρές ροδέλες,5-6 πιπεριές  πράσινες, 2 Φλωρίνης 2 μικρές πατάτες σε κομμάτια.Τα τσιγαρίζω κατά είδος σε τηγάνι με ηλιέλαιο και κλειστό καπάκι να μαλακώσουν και τα βγάζω σε απορροφητικό χ.κουζίνας.Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι σοτάρω 2 κρεμμύδια σε ροδέλες και 3 σκ.σκόρδο.Πρόσθεσα 1 κ.σ.πελτέ,2 φρ.ντομάτες τριμμέν


Main menu 2

1 | by Dr. Radut