Υλικά--------1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ξερή μαγιά1 κουτ.γλ. αλάτι1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο1 κουτ. γλ. μέλι400 ml χλιαρό νερόEκτέλεση-------------Σε μιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι, τη μαγιά κι ανακατεύουμε.
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΗ φετινή λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας θα είναι πολύ νόστιμη, δυναμωτική και άκρως παραδοσιακή! Δεν θα είναι ξερή, αντιθέτως θα είναι αφράτη και θα κρατάει την υπέροχη υφή της ακόμη και την τρίτη ημέρα. Δοκιμάστε τη! Είναι υπέροχη και πεντανόστιμη!Υλικά για 1 μεσαία λαγάνα: 200ml ζεστό νερό (όχι βραστό)1 κουταλιά της σούπας ταχίνι με περιεκτικότητα σε μέλι 4.5 γρ.
ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣΣυνταγές για ψωμάκι έχω δείξει αρκετές και η καθεμία από αυτές έχουν τη δική τους "ταυτότητα". Έτσι αποφάσισα να αναρτήσω και το διάσημο ψωμί γάστρας με τα μυστικά όμως που θα το απογειώσουν τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Συμβουλές που θέλω να μοιραστώ και προκύπτουν από τα διάφορα στάδια προετοιμασίας και δοκιμών που έχω κάνει έως τώρα. Το ψωμί αυτό δεν θρίβεται.
Σταρένια φραντζολάκιαΑγαπητοί, σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη και σύντομη συνταγή για "καθημερινό" ψωμί. Αυτή η ζύμη δεν απαιτεί πολύ από το χρόνο σας ενώ θα έλεγα ότι...γίνεται καλύτερο ακόμη και τη δεύτερη μέρα.Υλικά για 1 μεγάλο ή 2 μικρά φραντζολάκιαΓια το προζύμι4.5 γρ.
Υλικά--------600 γραμμ. αλεύρι σταρένιο 350 ml ζεστό νερό1 φακελλάκι ξερή μαγιά1 κουταλιά σούπας ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού αλάτι4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοΕκτέλεση-------------Ρίχνουμε το αλεύρι σε μιά λεκανίτσα και το ανακατεύουμε με το αλάτι .