Jump to Navigation

χταπόδι ψητό

up
475 users have voted.
ψητό χταποδάκι, ξυδάτο το ξυδάτο χταποδάκι το φτιάχνω με τρεις τρόπους .- το βράζω σε κατσαρόλα , χωρίς νερό , μόνο με λευκό κρασί και αρκετό ξύδι.το βγάζω στεγνό από την κατσαρόλα και το κόβω κομμάτια, με λαδόξυδο και ρίγανη πάνωή- το βράζω σε κατσαρόλα , χωρίς νερό , μόνο με λευκό κρασί και αρκετό ξύδι.κατόπιν, το λαδώνω λίγο και το ρίχνω πάνω σε καυτή σχάρα, γιά να τσικνίσει ψητόή- το φτιάχνω ψητό, καθώς παρακάτω :αλείφω με τα χέρια μου το χταπόδι με λάδι, ρίχνω ρίγανη και αρκετό πιπέρι.(ίσως ένα απ' τα ατού αυτής της συνταγής να είναι το πιπέρι...)το τυλίγω αεροστεγώς σε λαδόκολλα, με προσ
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
836 users have voted.
Σαγανάκι Γαρίδεςphotosερασι τέχνηςΘα χρειαστούμε :Γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, με το κέλυφός τουςΦρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τουςΝτομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκιαΠιπεριές πράσινες, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μιά κόκκινη ή και ελάχιστη καυτερή πιπερίτσαΜιά σκελίδα σκόρδοΜιά πρέζα ούζοΕλαιόλαδοΑλατοπίπεροΜαϊντανό ψιλοκομμένοΈνα κομμάτι τυρί

Σπανακόπιτα με λεπτό, αγοραστό φύλλο

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
822 users have voted.
η Χορτόπιτατης μαμάς μου- με λεπτό φύλλο εμπορίου -photosερασι τέχνηςΠρόκειται γιά σπανακόπιτα θαυμάσια ! Μιά αστική πίτα.Δεν θυμάμαι τη μαμά μου - που μαγειρεύει καλά ! -, να ανοίγει γιά τις σπανακόπιτές της, τις τυρόπιτες και τις κρεατόπιτες, φύλλο χωριάτικο, σπιτικό. Είναι κάτι που δεν κάνει... Δεν την απασχόλησε ποτέ, δεν ασχολήθηκε μ' αυτό το σπόρ...

Γαριδομακαρονάδα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1253 users have voted.
Γαριδομακαρονάδα photosερασι τέχνηςΝηστήσιμο φαγητό, ΚαθαροΔευτεριάτικο αν το θέλουμε, μας δίνει την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσουμε και να το εμπλουτίσουμε με όποια  υλικά διαθέτουμε.Θέλω να πω, γιά να φτιάξουμε μιά πλούσια γαριδομακαρονάδα, κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες νούμερο 1(!), αλλά ανάλογα με το γούστο μας, ανάλογα με την τσέπη μας και ανάλογ

Γίγαντες στο φούρνο

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1656 users have voted.
Γίγαντες στο φούρνο με χόρταphotosερασι τέχνηςΑυτό το φαγητό το γνώριζα εδώ και πολλά χρόνια, δεν είχα όμως ποτέ αποφασίσει να το φτιάξω...Μου το παίνευε ως παραδοσιακά Ελληνικό, μιά παλαιά φίλη αρχαιολόγος, η Θ.

καλαμάρια ψητά

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
549 users have voted.
καλαμάρια γεμιστά, ψητάphotosερασι τέχνηςμιλήσαμε κι άλλοτε γιά γεμιστά καλαμάρια.σήμερα η συνταγή είναι διαφορετική. κάνουμε άλλη γέμιση και άλλο ψήσιμο. παίρνουμε καλαμάρια ή θράψαλα, όχι πολύ μικρά, τα καθαρίζουμε, τους βγάζουμε και το εσωτερικό κοκκαλάκι, τα πλένουμε.τα πιπερώνουμε εσωτερικά και τα γεμίζουμε με τυρί φέτα, κομμάτια φρέσκιας ντομάτας και, αν θέλουμε, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή


Main menu 2

1 | by Dr. Radut