Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα πολύ γνωστό παραδοσιακό κι αγαπημένο γλυκό. Θέλει τέχνη και υπομονή για να το φτιάξουμε στο σπίτι και δύναμη στα χέρια για το ανακάτεμα (ή καλό βοηθό!), αλλά σίγουρα αποζημιώνει με τη γεύση του. Υλικά:250 γρ κορνφλάουρ3 φλιτζ. ζάχαρη4 φλιτζ. νερό250γρ φυτική μαργαρίνη (π.χ. ΒΙΤΑΜ) ή 1 φλιτζ. λάδι (με τη φυτική μαργαρίνη η γεύση είναι λίγο πιο ελαφριά1/2 φλιτζ. λευκασμένη αμυγδαλόψιχα1/2 κ.γλ. κανέλα2 βανίλιεςΕκτέλεση:Λιώστε 1 κ.σ. βιτάμ σε τηγάνι και καβουρδίστε ελαφρά τ'αμύγδαλα.Πάρτε 1 φλιτζ.