Όπως τις έφτιαχνε η γιαγιάκα μου και ήταν οι νοστιμότερες χυλωμένες φακές!!!Υλικά1/2 κιλό φακές [προτιμώ Agrino] 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4 χοντροκομμένα λιώνουν 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες...2 κουταλιές σούπας πελτέ κύκνο3 δαφνόφυλλα1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι αλάτι -πιπέρι Ξύδι για το σερβίρισμα Εκτέλεση \Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές .Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό .Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε στην αρχή για 1/2 ώρα Προσθέτουμε και το λάδι .Δυναμώνουμε την φωτιά για να χυλώσουν προσέχοντας αν τελειώσει το ζουμί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό