Αγαπημένα και πανεύκολα τυροπιτάκια, ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες! Μην φοβάστε να φτιάξετε οι ίδιες το φύλλο, η ζύμη κουρού είναι πραγματικά πανεύκολη και η διαφορά στη γεύση από την αγοραστή είναι τόση που αξίζει αυτή τη λίγη επιπλέον προσπάθεια.
Αυτή είναι μια πολύ παλιά συνταγή, όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο. Την έφτιαχνε η γιαγιά της μητέρας μου και έφτασε (εμπειρικά) μέχρις εμένα, οπότε κι αποφάσισα να την καταγράψω και να τη μοιραστώ μαζί σας. Κάποιοι ίσως προτιμούν πιο μοντέρνα και "γκουρμέ" γλυκά, αλλά είναι τόσο εύκολη, απλή και νόστιμη συνταγή για ένα οικογενειακό γλυκό που αξίζει να τη δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται καν μίξερ!
Ψητό κοτόπουλο στο φούρνο. Πολύ ωραίο κι αγαπημένο φαγητό! Αλλά ο,τι μείνει τη δεύτερη μέρα δεν είναι και τόσο ωραίο πια... Τι το κάνουμε; Μια λύση είναι το φτιάχνουμε σαλάτα. Ας πούμε του Καίσαρα, με κρουτόν και μαρουλάκι. Ωραίο αλλά μερικοί μπορεί να πουν, "μα σαλάτα θα φάμε μόνο"; Σ'αυτή την περίπτωση έχω να σας προτείνω μια ωραιότατη και σβέλτη ομελέτα φούρνου!
Ψητό κοτόπουλο στο φούρνο. Πολύ ωραίο κι αγαπημένο φαγητό! Αλλά ο,τι μείνει τη δεύτερη μέρα δεν είναι και τόσο ωραίο πια... Τι το κάνουμε; Μια λύση είναι το φτιάχνουμε σαλάτα. Ας πούμε του Καίσαρα, με κρουτόν και μαρουλάκι. Ωραίο αλλά μερικοί μπορεί να πουν, "μα σαλάτα θα φάμε μόνο"; Σ'αυτή την περίπτωση έχω να σας προτείνω μια ωραιότατη και σβέλτη ομελέτα φούρνου!
Αγαπημένα και πανεύκολα τυροπιτάκια, ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες! Μην φοβάστε να φτιάξετε οι ίδιες το φύλλο, η ζύμη κουρού είναι πραγματικά πανεύκολη και η διαφορά στη γεύση από την αγοραστή είναι τόση που αξίζει αυτή τη λίγη επιπλέον προσπάθεια.
Ο πρόγονος της Ιταλικής πίτσας είναι η Ελληνική "λαδένια", μια πιτούλα που φτιάχνουν με πολύ απλά υλικά, ζυμαράκι, ντοματούλα και κρεμμύδι, στην Κίμωλο. Τώρα που έχει γίνει πιο "της μόδας" βέβαια μπορεί να τη φτιάξετε και με παραλλαγές, όπως για παράδειγμα, να προσθέσετε λίγη κάπαρη, διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό), ελιές ή λιαστές ντομάτες.