Jump to Navigation

Το Food Μόντρεαλ, η γνωριμία μου με τη Χαρά και μια συνταγή για poutine (Γ' μέρος)

up
327 users have voted.
Καλημέρα! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε μαθητές και καθηγητές μια και σήμερα χτυπάει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για τον αγιασμό σε όλη την χώρα!!Καλή αρχή στη μικρή μας Βασιλικούλα που φέτος περνά την πόρτα του μεγάλου σχολείου αλλά και στην μεγάλη μας Ιωάννα που έφτασε πια στην Ε' δημοτικού!Το τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος - οδοιπορικού στο αγαπημένο Μόντρεαλ θα το ξεκινήσω λέγοντάς σας για την γνωριμία μου με την φίλη foodblogger Χαρά (κατά κόσμον Carol Photiades) του αγαπημένου blog Cookandfeed.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
780 users have voted.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και Σύγλινο Μάνης

(tantekiki.blogspot.gr)
up
579 users have voted.
Ήθελα νιόκι! Όχι οποιαδήποτε νιόκι αλλά νιόκι πατάτας... εκείνα τα μικρά, λαχταριστά νιόκι που όταν πρωτοπήγα στην Ιταλία τα πέρασα για φασόλια! Οποία αθωότης αλλά και ασχετοσύνη!!!! Εν μέρει λογικό, λόγω ηλικίας! Αλλά με το που το δάγκωσα ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα όχι φασόλι και μάλιστα με λευκή σάλτσα! Γιατί... λευκή σάλτσα είχε το πιάτο που είχα παραγγείλει.

Ουγγρικό γκούλας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1036 users have voted.
Καλημέρα από την κατάψυξη της Θεσσαλονίκης! Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση που ήταν γλυκιά. Μεσολάβησαν οι διακοπές και όλες οι "κραιπάλες" και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με το τέλος των διακοπών καλές θα ήταν κάποιες αναρτήσεις με πιάτα μειωμένων λιπαρών ΑΛΛΑ, αλλά ύστερα ήρθε η "Σοφία" και ανέτρεψε τα πάντα!

Lemon Pie... η Αμερικάνα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1430 users have voted.
Lemon pie, η κλασσική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει με  την βουτυράτη, τραγανή, υπέρλεπτη βάση της, τη θεϊκή, γλυκόξινη, λεμονάτη γεύση της αφράτης κρέμας της.  Ιδανικό κέρασμα μετά από κάθε Κυριακάτικο γεύμα!Είναι κι εκείνα τα μικρά (όχι πια και τόσο αλλά...) ζουζούνια που την λατρεύουν και κάθε λίγο και λιγάκι μου έρχεται η παραγγελία.

Soccas (Ρεβυθόπιτες) με φιλέτο ψαριού και σαλάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1536 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Κάτι ανάμεσα σε κρέπα, τηγανίτα και τηγανόπιτα η socca, το σύμβολο της κουζίνας της Νίκαιας με καταγωγή Ιταλική, είναι φτιαγμένη με ρεβυθάλευρο αποτελεί ένα νοστιμότατο street food που ταιριάζει καταπληκτικά με μια κρύα μπύρα ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut