Παίρνουμε και τις κρύες μπύρες και απολαμβάνουμε την Πολωνική κουζίνα. Υλικά (ενδεικτικά για 3 μεγάλες τηγανίτες) 2 μεγάλες πατάτες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 αβγό Λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς (χρησιμοποίησα φρυγανιά) Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη Αλάτι, πιπέριΕκτέλεση Καθαρίζω τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα τρίβω στον τρίφτη. Τα βάζω σε σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω περίπου 30 λεπτά ή και περισσότερο να βγάλουν τα υγρά τους.