Υλικά για 1 κιλό σύκα!!!1 κιλό συκαλάκια ( μικρά άγουρα)1 μικρό κομματάκι γαλαζόπετρα (σαν στραγάλι)1 κιλό ζάχαρη4 φλυτζάνια τσαγιού νερό2-3 κουταλιές σούπας γλυκόζηΑρμπαρόριζα ή βανίλια (για άρωμα)Εκτέλεση1) Κόβουμε λίγο λοξό το κοτσανάκι του και με μια σούβλα ή μυτερό μαχαιράκι το τρυπάμε από κάτω το συκαλάκι για να εισχωρήσει το σιρόπι, αν θέλουμε το ξεφλουδίζουμε ελαφρά σε 4 σημεία.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κανονικά το σιρόπι, είναι 1 κιλό ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη, 'Ομως το σύκο απορροφά πάρα πολύ σιρόπι και μόνο με την διπλή δόση, έχουμε αρκετό για να σκεπαστεί το γλυκό