Το Σφακιανό πιλάφι, που είναι πιο γνωστό ως «γαμοπίλαφο», επειδή είναι έθιμο στη Μεγαλόνησο σε γάμους !!! ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα περίπου)1 κιλό ζυγούρι ή αρνί½ κοτόπουλο3 φλιτζ. τσαγ. ρύζι2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, κατσικίσιο ή πρόβειο1 μεγάλο λεμόνιαλάτιπιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζετε σε δυο διαφορετικές κατσαρόλες το ζυγούρι και το κοτόπουλο να βράσουν για 30’. Καθαρίζετε το ρύζι και το βάζετε στην άκρη.Όταν ψηθούν τα κρεατικά τα τραβάτε από τον ζωμό τους και σουρώνετε όλους τους ζωμούς σε μια κατσαρόλα. Διατηρείτε τα κρέατα ζεστά.