Jump to Navigation

στυ(ι)φάδο μοσχάρι

up
340 users have voted.

Στυφάδο photos ερασι τέχνης* η λέξη στυφάδο αποτελεί αντιδάνειο, με απώτερη ελληνική αρχή το αρχ. "τύφω" - "γεμίζω καπνό, ατμό".επομένως είναι συνεπέστερο, η λέξη να ορθογραφείται με "υ".venet. "stufado" - κρέας που σιγοβράζει στον ατμό. ρ. stufar - ζεσταίνω, μαγειρεύω στον ατμό.όμοια αφετηρία έχουν τα αντιδάνεια "σόμπα" και "στόφα" (ξυλόσομπα)ετυμολογικό λεξικό της νέας Ελληνικής, Γ.

Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Το αληθινό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
512 users have voted.
Η παλαιά συνταγή του Σοφρίτο, της πόλης της Κέρκυρας!photosερασι τέχνηςευχαριστώ την φίλη μου Depy, που μας εμπιστεύθηκε την παλαιά συνταγή της γιαγιάς της,της Barbara' Att...η συνταγή που δίνουμε εδώ, είναι η κλασική συνταγή του Κερκυραϊκού Soffritto !το φαγητό είναι Ενετικής επιρροής (ή προέλευσης) και η ονομασία "soffritto" προέρχεται από το ρήμα "soffriggere"τηγανίζουμε ελαφρά φέτες μοσχάρι σε

συκώτι μοσχαρίσιο ψητό

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
261 users have voted.
αυτήν την πολύ καλή συνταγή γιά   ψητό μοσχαρίσιο συκώτιβρήκα εδώ : http://caruso.gr/telio-sykoti-psito/ακολούθησα την συνταγή με σχολαστική λεπτομέρεια, καθώς συστήνει ο γράφων. το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι όντως εξαιρετικό. πέρα από τα συνήθη...photosερασι τέχνηςΤο συκώτι, ως τροφή, είναι μάλλον μιά ιδιαίτερη περίπτωση.

Λεμονάτο ψητό κατσαρόλας

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
643 users have voted.
Μοσχαράκι λεμονάτοψητό κατσαρόλας- η συνταγή της μαμάς μου - photosερασι τέχνηςΧρειαζόμαστε :μοσχαράκι κομμένο σε μερίδεςμερικά καρότα1 ξερό κρεμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 ματσάκι φρέσκο σέλινολίγο κρασί μιά φρέσκια ντοματούλα (προαιρετικά)λίγο ελαιόλαδοαλατοπίπεροφρέσκο χυμό λεμονιού Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι.

γιουβαρλάκια σούπα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
262 users have voted.
γιουβαρλάκια σούπα - αυγολέμονοphotosερασι τέχνης γιουβαρλάκια γιά 6 -7 άτομαθα χρειαστούμε :1 κ.

Ossobuco της Λομβαρδίας με gremolata

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
982 users have voted.
Ossobuco του Μιλάνου-μεγάλο κλασικό της Ιταλικής κουζίνας!- photosερασι τέχνηςγιά να φτιάξουμε το ossobuco χρειαζόμαστε :- μοσχαρίσιο κότσι, με το κόκαλο (osso buco = κόκαλο τρυπημένο) - ξερό κρεμμύδι- καρότα - βούτυρο- κρασί- λίγο αλεύρι- ντομάτες γιά σάλτσα- αλατοπίπερο- ρίγανη - 1 φύλλο δάφνης γιά την gremolata:- ένα ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό- 1-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο- το ξύσμα από 1


Main menu 2

1 | by Dr. Radut