Σάμαλι με μαστίχα νηστίσιμοΕάν από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά είναι το σάμαλι. Γλυκό πολύ νόστιμο, νηστίσιμο, πανεύκολο και οικονομικό.Η ψίχα του γίνεται σπυρωτή και "καραμελώνει" μέσα στο σιρόπι της. Θα σας δώσω λοιπόν τη συνταγή αυτή για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έμαθα να το φτιάχνω, έτσι ακριβώς όπως μου την έδωσαν οι θείες μου και πετυχαίνει πάντα.Να σημειωθεί εδώ ότι δεν θα σας δώσω συγκεκριμένες διαστάσεις του σκεύους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Στην περίπτωση που επιλέξετε μικρό και βαθύ ταψί τότε το γλυκό θα βγει πιο ψηλό όπως ένα ραβανί.