ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ρεβύθια
3 κουτ της σούπας μαγειρική σόδα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λάδι
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
λίγο αλευράκι για να δέσουμε την σάλτσα μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από βραδύς τα βάζω σε ζεστό νερό για 12 ώρες, το πρωί τα σουρώνω τους προσθέτω την σόδα για 1 ώρα και τα τρίβω μεταξύ τους ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν πιο πολλές από τις φλούδες τους.
Τα ξεπλένω πολύ καλά. Τα βάζω μέσα στην χύτρα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά και τα ξαφρίζω.