Υλικά:1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μπουκιές2 ντομάτες τριμμένες1 πυραμίδα πελτές ντομάτας1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση γλυκό ή ημίγλυκο)1 ξύλο κανέλας2 κόκκοι μπαχάρι1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρηαλάτι-πιπέριελαιόλαδοΕκτέλεση: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να σοταριστούν απ' όλες τις πλευρές γυρίζοντας απαλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.