Ο λευκός κορμός πέρα ότι είναι χάρμα οφθαλμού, είναι γλυκό ελαφρύ, αρχοντικό και μαγευτικό στη γεύση.
Τα υλικά μας:
Για τη βάση:
5 αυγά (προτιμώ χωριάτικα να δώσουν χρώμα)
110 γρ. ζάχαρη
85 γρ. αλεύρι
10 γρ. κορν φλάουρ
Για την Κρέμα:
500 ml πλήρες γάλα
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
5 κρόκοι αβγών
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
30 ml λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι)
ξύσμα από 1 λεμόνι πλυμένο και ακέρωτο
200 ml κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά) χτυπημένη και παχύρευστη
Για το γαρνίρισμα
άχνη για το πασπάλισμα
λίγο λιμοντσέλο
Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας: