ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΜΗ ΥΓΡΟΣΚΟΠΙΚΗ (ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ) Σίγουρα σας έχει τύχει να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ενα κέϊκ, και μετά απο λίγο, ιδίως μάλιστα αν το βάλετε στο ψυγείο, αυτή να λιώσει και να εξαφανιστεί! Μια λύση είναι βέβαια να προεθέσετε την ζάχαρη άχνη λίγο πρίν απο το σερβίρισμα. Υπάρχει όμως και μια ζάχαρη άχνη που δεν λιώνει παρουσία υγρασίας και παραμένει στην θέση της. Δεν πρόκειται για κάποιο διαφορετικό είδος, απλά ακολουθείται μια διεργασία με την οποία αδιαβροχοποιείται η κοινή ζάχαρη άχνη και έτσι γίνεται ανθεκτική στην υγρασία.