Jump to Navigation

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΩ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ? ♦♦ COME SI PUO' CAMBIARE LE DOSI DEGLI INGREDIENTI DI UNA RICETTA?

up
331 users have voted.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΩ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ?Σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρείτε μια ωραία συνταγή, αλλά οι ποσότητες τως υλικών της να είναι υπερβολικές ή αντιθέτως να είναι λιγοστές για την χρήση που την προορίζετε. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ απλό να μεταβάλλετε τις δόσεις των υλικών μίας συνταγής, χωρίς να διαταράξετε την ισορροπία τους και χωρίς να ρισκάρετε την επιτυχία της.Εστω ότι έχουμε την ακόλουθη συνταγή για ένα απλό κέϊκ :250 γρ αλεύρι,150 γρ βούτυρο,100 γρ γάλα, 3 αυγά (180 γρ περίπου),200 γρ ζάχαρη,8 γρ baking powder.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΚΟΝΤΙΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ♦♦ CANDITI D' ARANCIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
560 users have voted.
ΚΟΝΤΙΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥΔεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού. Εμαθα να τις χρησιμοποιώ πολύ μέσα απο τις συνταγές της ιταλικής κουζίνας και δεν λείπουν πλέον από τις προμήθειες μου!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ MAILLARD ♦♦ LA REAZIONE MAILLARD

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
463 users have voted.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ MAILLARDΣήμερα θα μιλήσουμε πάλι για χημεία ... Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ποτέ για την αντίδραση Maillard (Μαγιάρ). Και όμως!

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ♦♦ BRODO DI CARNE FATTO A CASA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
508 users have voted.
ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣΣτην κουζίνα μου ακολουθώ δύο βασικές αρχές : προσπαθώ να αποφεύγω τα βιομηχανοποιημένα και  να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν φρέσκα, φυσικά προϊοντα ή να φτιάχνω κάποια βασικά παρασκευάσματα μόνη μου, και επίσης προσπαθώ να αξιοποιώ όσο το δυνατόν τα περισσεύματα.Οι συμπυκνωμένοι ζωμοί σε κύβους που κυκλοφορούν στο εμπόριο, συμφωνώ ότι είναι πολύ πρακτικοί και προσθέτουν νοστιμ

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ♦♦ COME PULIRE GLI ASPARAGI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
293 users have voted.
ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Για να απολαύσετε τα σπαράγγια, πρέπει πρώτα να τα ετοιμάσετε σωστά.Καθώς μετά απο συζητήσεις με φίλους και γνωστούς διαπίστωσα ότι πολλοί δεν ξέρουν πως να τα καθαρίσουν, σκέφτηκα να κάνω μια σχετική ανάρτηση με αναλυτικές οδηγίες.Τα σπαράγγια, είναι ένα λαχανικό που θεωρείται γκουρμέ και διακρίνεται για την ιδιαίτερη ντελικάτη γεύση του.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ♦♦ COME PULIRE I CARCIOFI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
194 users have voted.
ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Η αγκινάρα είναι το μπουμπούκι απο το άνθος του φυτού Cynara cardunculus var. scolymus. Για να  χρησιμοποηθεί στην μαγειρική πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν τα μέρη που είναι σκληρά και δεν είναι βρώσιμα.Θα χρειαστείτε ενα κοφτερό μαχαίρι με κοντή λάμα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut