Jump to Navigation

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ MAILLARD ♦♦ LA REAZIONE MAILLARD

up
463 users have voted.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ MAILLARDΣήμερα θα μιλήσουμε πάλι για χημεία ... Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ποτέ για την αντίδραση Maillard (Μαγιάρ). Και όμως! Πρόκειται για μία απο τις πιό σημαντικές χημικές αντιδράσεις, που συμβαίνει καθημερινά στην κουζίνα μας και που είναι υπεύθυνη για το ελκυστικό άρωμα και την νοστιμιά του φαγητού μας!Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...foto tratta dal webΟ Louis-Camille Maillard (1878-1936), αντίθετα με ότι ίσως θα περίμενε κανείς, δεν ήταν ούτε χημικός ούτε μάγειρας.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΚΟΝΤΙΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ♦♦ CANDITI D' ARANCIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
560 users have voted.
ΚΟΝΤΙΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥΔεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού. Εμαθα να τις χρησιμοποιώ πολύ μέσα απο τις συνταγές της ιταλικής κουζίνας και δεν λείπουν πλέον από τις προμήθειες μου!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΩ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ? ♦♦ COME SI PUO' CAMBIARE LE DOSI DEGLI INGREDIENTI DI UNA RICETTA?

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
331 users have voted.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΩ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ?Σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρείτε μια ωραία συνταγή, αλλά οι ποσότητες τως υλικών της να είναι υπερβολικές ή αντιθέτως να είναι λιγοστές για την χρήση που την προορίζετε.

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ♦♦ BRODO DI CARNE FATTO A CASA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
508 users have voted.
ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣΣτην κουζίνα μου ακολουθώ δύο βασικές αρχές : προσπαθώ να αποφεύγω τα βιομηχανοποιημένα και  να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν φρέσκα, φυσικά προϊοντα ή να φτιάχνω κάποια βασικά παρασκευάσματα μόνη μου, και επίσης προσπαθώ να αξιοποιώ όσο το δυνατόν τα περισσεύματα.Οι συμπυκνωμένοι ζωμοί σε κύβους που κυκλοφορούν στο εμπόριο, συμφωνώ ότι είναι πολύ πρακτικοί και προσθέτουν νοστιμ

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ♦♦ COME PULIRE GLI ASPARAGI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
293 users have voted.
ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Για να απολαύσετε τα σπαράγγια, πρέπει πρώτα να τα ετοιμάσετε σωστά.Καθώς μετά απο συζητήσεις με φίλους και γνωστούς διαπίστωσα ότι πολλοί δεν ξέρουν πως να τα καθαρίσουν, σκέφτηκα να κάνω μια σχετική ανάρτηση με αναλυτικές οδηγίες.Τα σπαράγγια, είναι ένα λαχανικό που θεωρείται γκουρμέ και διακρίνεται για την ιδιαίτερη ντελικάτη γεύση του.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ♦♦ COME PULIRE I CARCIOFI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
194 users have voted.
ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Η αγκινάρα είναι το μπουμπούκι απο το άνθος του φυτού Cynara cardunculus var. scolymus. Για να  χρησιμοποηθεί στην μαγειρική πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν τα μέρη που είναι σκληρά και δεν είναι βρώσιμα.Θα χρειαστείτε ενα κοφτερό μαχαίρι με κοντή λάμα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut